Żywienie w przedszkolu

Do pobrania: Prezentacja żywienie niejadka

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD 14.10.2019 DO 25.10.2019

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
14.10

pn.

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z żółtego sera i rzodkiewki z jogurtem naturalnym, herbata owocowa. Zupa marchewkowa z kaszą manną i jarzyną, makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym, kompot. Jabłko, wafle ryżowe.
15.10 wt. Bułki wieloziarniste z masłem, szynką z beczki, pomidorem i szczypiorkiem na listku sałaty, herbata z mlekiem. Zupa jarzynowa wieloskładnikowa z ziemniakami, kasza z boczkiem, maślanka. Sałatka owocowa.(Banan)
16.10 śr. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórka kiszonego, herbata z cytryną. Krem z brokuł z jarzyną i ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami, kompot. Napój mleczno-owocowy.
17.10 czw Pieczywo mieszane z masłem, pastą awokado i jajek z czosnkiem, herbata owocowa. Rosół z makaronem i jarzyną, gulasz wieprzowy z ogórkiem kiszonym, kasza gryczana biała, kompot. Grysik na mleku.
18.10 pt. Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą tradycyjną, serem żółtym, papryką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, kawa na mleku. Krem z dyni z jarzyną i grzankami, kluski z serem z masłem, surówka z marchwi, kompot. Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi.
21.10 pn. Pieczywo mieszane z masłem, pastą pomidorową, jajkiem i szczypiorkiem, herbata z mlekiem.  Zupa z białej kapusty z jarzyną i ziemniakami, ryba duszona z porą w sosie śmietanowym, ryż, kompot. Smoothie

z jarmużem, kiwi, bananem i malinami na soku jabłkowym i wodzie.

22.10 wt. Rogale z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami owsianymi. ½ gruszki. Zupa pomidorowa z jarzyną i ryżem,  klops grochowo drobiowy, ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów, papryki, ogórków zielonych i kukurydzy na oliwie z oliwek, kompot. Galaretka z owocami.

 

 

23.10 śr. Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiowa, papryką żółtą, ogórkiem zielonym i cebulką zieloną, kakao. Zupa kalafiorowa z ryżem i jarzyną, filet z indyka pieczony, ziemniaki, buraki z jabłkiem, kompot. Kasza jaglana z musem malinowym.

 

 

24.10 czw. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem truskawkowym, herbata owocowa. Rosół z makaronem i jarzyną sztuka mięsa gotowanego, ziemniaki, sos musztardowy, fasolka szparagowa,  kompot. Surówka z marchwi i jabłek.
25.10 pt. Pieczywo mieszane z masłem, papryką i ogórkiem zielonym, franfuterki z ketchupem, kawa na mleku. Zupa pieczarkowa z ziemniakami i jarzyną, ryż  z jabłkiem, kompot. Jogurt naturalny z rodzynkami i orzechami.

WODA MIĘDZY POSIŁKAMI