Żywienie w przedszkolu

Do pobrania: Prezentacja żywienie niejadka

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD 11.02.2020  DO 24.02.2020

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
11. 02 wt Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i papryką żółtą, kawa na mleku. Rosół z makaronem i jarzyną, filet z indyka duszony, ziemniaki, buraki, kompot. Koktajl malinowy.

 

12.02 śr. Pieczywo mieszane  z masłem, pastą z szynki, jajek i cebulki zielonej z majonezem, herbata z mlekiem. Żur z kiełbasą i ziemniakami, makaron z serem, kompot.
Marchew do chrupania.
Legumina z owocami.
13.02 czw. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka i ogórka kiszonego, herbata owocowa. ½ kiwi.

 

Zupa pieczarkowa z jarzyną i ziemniakami, kapusta faszerowana mięsem z ryżem w sosie pomidorowym, kompot. Grysik na mleku.
14.02 pt. Pieczywo mieszane z masłem, szynką z beczki, żółtym serem i papryką, kakao. Krupnik z jarzyną, jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot. Sałatka owocowa.
17.02 pn. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, herbata owocowa. Zupa ogórkowa z ryżem i jarzyną, racuchy z jabłkiem, kompot. Sok wieloowocowy, paki kukurydziane.
18.02 wt. Pieczywo mieszane z masłem,i dżemem, zupa mleczna z płatkami owsianymi. Mandarynka Zupa pomidorowa z ryżem i jarzyną, gulasz wołowy z ziemniakami, surówka z ogórka kiszonego i marchwi, kompot. Galaretka.
19.02 śr. Pieczywo mieszane z masłem, frankfutrerki na gorąco  z ketchupem, herbata  owocowa. Rosół z lanym ciastem i jarzyną, leczo warzywne z pomidorem, pieczarkami, papryką, cukinią, cebulą z makaronem, kompot. Bananowa kaszka manna.
20.02 czw. Pieczywo mieszane z masłem szynką drobiową, ogórkiem zielonym i papryką na listku sałaty, herbata z cytryną. Krem z brokuł z jarzyną, spaghetti z mięsem mielonym i pomidorem, kompot Pączek, kakao.
21.02 pt. Pieczywo mieszane z masłem, i pomidorem, ½ jajka, kawa na mleku Zupa koperkowa z jarzyną i kaszą jaglaną, ryba duszona w sosie warzywnym z ryżem, kompot. Smoothie z jarmużem, bananem, truskawkami na soku jabłkowym.

 

24.02 pn. Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, pomidorem  i rzodkiewką, herbata z cytryną. Zupa kalafiorowa z jarzyną i ziemniakami, makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym, kompot Wafle ryżowe z musem jabłkowym.

 

 

 


WODA MIĘDZY POSIŁKAMI